FANTASTIČNI DUO

Proteklog vikenda, od petka do nedjelje odigrano je Prvenstvo Hrvatske za seniore. Na prvenstvu su nastupili neki od najjačih hrvatskih igrača, uključujući i Andreja Gaćinu, četverestrukog prvaka Hrvatske. STŠK SRDOČI su bili zastupljeni samo sa jednim igračem, Šarčević Lukom.

Šarčević je bio svrstan u grupu sa trećim nositeljem Zeljko Filipom i Ozvačić Damirom. Protiv Zeljka nije bilo previše šanse te je to bio jednosmjeran meč, rezultatom 4-0 za Zeljka. Svoju šanu Šarčević je imao protiv Ozvačića, te ju je i iskoristio. Ozvačić, inače defanzivni igrač nije imao šanse protiv mladog i brzog Šarčevića. Meč je okončan rezultatom 4-2 za Šarčevića. Nakon vodstva od 3-1 Šarčević se malo opustio te prepustio protivniku još jedan set, ali već u sljedećem potvrdio pobjedu i prolazak skupine. U 1/16 finala šarčević se sastao sa Habijanecom iz Kvarnera te je poražen rezultatom 4-1. Iako je Šarčević dobro otvorio susret i poveo s 1:0, Habijanec nije dopustio iznenađenje te je sljedeća 4 seta riješio u svoju korist.

Već sam plasman među 32 najbolja u seniorskoj konkurenciji veliki je uspjeh za Šarčevića kad se u obzir uzme činjenica da je još uvijek junior.

Veliki uspjeh,  vrijedan pažnje ostvario je Luka Šarčević član  STŠK Srdoči u paru s Matejom Muratom članom STŠK Dugo Selo. Naime, ovaj dvojac, još uvijek juniora, osvojio je senzacionalno 3. mjesto, odnosno brončanu medalju. Na putu do medalje ova dva fantastična juniora svladali su par Jardas/Morić sa 3-1, u 1/4 finalu su bili bolji od odličnog para braće Zeljko rezultatom 3-1, da bi pokleknuli u polufinalu od prvih nositelja kasnijih pobjednika Filipa Zeljka/Tomislava Pucara članova GSTK Zagreba rezultatom 3:2(8,4,-13,-9,9). Mogli su dečki i do potpune senzacije, nakon što su u polufinalu gubili 2-0 i kad je djelovalo kao da je sve gotovo, potpuno su okrenuli meč u svoju korist i dobili sljedeća dva seta. U petom setu su imali i vodstvo od 4-2, ali se do kraja seta ipak favorizirani Zeljko/Pucar vraćaju i dobivaju peti set na 9.

Unatoč porazu od prvih nositelja dojma smo da je samo (ne)sreća bila između para Šarčević/Murat i finalnog dvoboja. Način na koji su ovi juniori parirali seniorima govori da se i na njih u budućnosti treba obratiti malo pažnje, te da nisu usputni osvajači medalje samo na ovom prvenstvu već da njih dvojica računaju na medalje i u budućnosti.