KVARNERU DERBI

Untitled

Protekle subote odigrano je 7. kolo 1. Hrvatske lige zapad, u kojem je STK Kvarner ugostio STŠK SRDOČI, te slavio rezultatom 4-1 i tako uzvratio Srdočanima za poraz iz prvog dijela sezone identičnim rezultatom.

Prvi meč otvorili su iskusni Marko Habijanec i junior STŠK Srdoči Luka Šarčević. Habijanec je slavio rezultatom 3:1, te je pokazao zašto je jedan od najboljih igrača lige (bez poraza). Habijanec je kod rezultata 1-1 u setovima gubio 8-4 ali je do kraja uspio preokrenuti i slaviti. Unatoč porazu Šarčević je ostavio vrlo dobar dojam da se može nositi i sa najjačima.

U drugom meču gledali smo revanš iz prvog dijela, u kojem su se susreli bivši olimpijac i državni prvak Damir Atiković i bivši juniorski reprezentativac Franjo Josip Marelja. Atiković je vrlo brzo došao do vodstva 2-0 uz pametnu i taktički odličnu igru koja nije dopuštala Marelji inicijativu. Nakon toga Marelja se budi te dobiva treći set i u četvrtom setu vodi 5-2, odnosno 6-3, ali na kraju to biva ne dovoljno i Atiković povećava vodstvo svoje momčadi na 2-0.

U trećem susretu igrali su Branimir Kovačević i prvi reket STŠK Srdoči Mario Divković. U vrlo važnom meču Divković je ostvario uvjerljivu pobjedu od 3:0 vrlo pametnom i kontroliranom igrom.

U igri parova gledali smo triler meč koji je otišao na stranu Kvarnera rezultatom 3:2. Prva dva seta osvojili su Divković/Marelja rezultatima 13-11 i 11-5, nakon čega par Atiković/Habijanec preuzima maksimalan rizik i vrlo agresivnom igrom vraća rezultat u egal. Koliko je uzbudljiv i pun preokreta meč bio svjedoči peti set. Atiković/Habijanec poveli su 5-2 pa potom 8-6, nakon čega Divković Marelja radi mini seriju od 3-0 i vode 9-8. Nakon toga su Divković/Marelja imali dvije meč lopte kod rezultat 10-9 i 11-10, ali na žalost niti jednu nisu iskoristili. Zato su Atiković/Habijanec iskoristili svoju prvu meč loptu i pobijedili 13-11, te tako povećali prednost ukupno na 3-1.

Konačni rezultat postavio je Habijanec pobjedom 3:1 nad Mareljom. Habijanec je i u ovom meču nastavio sa izrazito agresivnom igrom i odveo susret u svoju korist i konačnu pobjedu STK Kvarnera 4:1.

STK Kvarner se ovom pobjedom izjednačio na vrhu sa STŠK SRDOČI sa 19 bodova. Koliko su ove dvije ekipe izjednačene govori podatak da je razlika samo u DVA seta prednosti Srdočana koju imaju iz prvog dijela sezonu u odnosu na ovaj meč. Ukoliko do kraja sezone obje ekipe ostvare maksimalan učinak STŠK SRDOČI će osvojiti naslov prvaka i promociju u najviši rang natjecanja zbog navedena dva seta prednosti iz međusobnih ogleda.

Rezultate možete pogledati OVDJE

Sljedeće kolo je na rasporedu u subotu, 7.02.2015. kada STŠK SRDOČI gostuju kod STK Brovinje i STK Opatija 08.