Memorijal “Antun Tova Stipančić”

20141121_134825Proteklog petka i subote, u Zagrebu, u Domu sportova u Zagrebu održan je 22. po redu memorijal “Antun Tova Stipančić”. Na natjecanju je nastupilo preko 500 natjecatelja iz više zemalja.

STŠK SRDOČI je natjecanju imao tri predstavnika. Mlađi kadet Erjavac Frane, nije uspio proći vrlo tešku skupinu, te je poražen u sva tri susreta, ali unatoč tomu pokazao je odličnu igru i veliki napredak.

U juniorima su nastupili Graovac Andrej i Šarčević Luka. I graovac i Šarčević su svoje skupine završili kao prvi. Šarčević i Graovac su prvo mjesto osvojili izgubivši samo jedan set, s time da je Graovac u grupi porazio vrlo dobrog Kresić Dominika iz osječkog Vodovoda sa 3-1.

Nakon skupina oba igrača su bila slobodna prvo kolo, dok su 2. kolu igrali; Graovac protiv odličnog Petrović Martina iz GSTK Zagreba, a Šarčević protiv Ražov Ante iz Donata. Graovac. Graovac je poražen sa 3-1, ali sa prikazanom vrlo dobrom igrom možda je zaslužio i više, dok je Šarčević u 1/8 finala porazio 2. nositelja turnira Hrelec Matiju sa 3-2. Šarčević je vrlo brzo poveo sa 2-0 nakon čega se Hrelec dosta agresivnom igrom vratio na 2-2 u setovima, ali u tom trenutku Šarčević ponovo preuzima inicijativu i dominantno dobiva peti set. u 1/4 finalu susreće se sa Martinek Lukom iz Dugog sela. U meču punom preokreta i odličnih poena Martinek je imao malo više konentracije i sreće te slavi sa 3-2.