NEPOBJEDIVI!!!

048 Mario Divković

Stolnotenisači STŠK SRDOČI u petom kolu ugostili su STK Svetu Nedelju i STK Jasku iz Jastrebarskog, postigli dvije uvjerljive pobjede te se nakon petog kola nalaze na prvom mjestu s osvojenih maksimalnih 16 bodova.

U jutarnjem susretu s STK Svetom Nedeljom Srdočani su postigli visoku 4:1 pobjedu. Mario Divković lagano je u tri seta dobio Vjekoslava Nemeca 3:0. Anton Činko povisio je vodstvo na 2:0, pobijedivši u pet setova Frana Butkovića. Iskusnik Krešimir Marinković smanjio je vodstvo domaćina na 2:1 pobijedivši u trećoj partiji Andreja Graovca s 3:1. Divković i Marelja povisuju vodstvo svoje ekipe nakon 3:1 pobjede u parovima nad Nemecom i Butkovićem . Točku na “i” stavio je Mario Divković pobjedom 3:1 nad Franom Butkovićem .

U poslijepodnevnom programu Srdočani su u derbiju šestog kola expresno za 68 minuta pobijedili do četvrtog kola neporaženu ekipu iz Jastrebarskog s maksimalnim rezultatom 4:0 prepustivši gostima svega dva seta.Susret su otvorili kapetan domaćina Mario Divković i prvi reket gostiju Matej Jelić dvanaestoplasirani igrač na seniorskoj rang listi Hrvatske. Kvalitetnom igrom i dobrom sprovedenom taktikom Mario Divković je dominirao tijekom cijelog meča te je lagano u tri seta pobijedio Mateja Jelića koji je u tri seta osvojio svega 20 poena. Perspektivni junior Srdoča Luka Šarčević je u najuzbudljivijem meču susreta u pet setova pobijedio favoriziranog igrača gostiju Juraja Đurinovića te još jednom dokazao da izrasta u kvalitetnog klupskog igrača. Josip Franjo Marelja je pridodao treći bod u uvjerljivoj igri protiv Tomca 3:0, dok je četvrti bod osvojen u igri parova u kojem je uigrani par domaćina Divković/Marelja bio bolji od para Jelić/Đurinović, četvrtfinalista s državnog prvenstva Hrvatske u parovima, čak s 3:0.

STŠK SRDOČI- STK SV. NEDELJA 4:1 (Divković – Nemec 3:0;Činko – Butković 3:2;Graovac –Marinković 1:3;Divković/Marelja – Nemec/Butković 3:1;Divković – Butković 3:1)

STŠK SRDOČI-STK JASKA 4:0 (Divković–Jelić 3:0; Šarčević – Đurinović 3:2; Marelja-Tomac 3:0; Divković/Marelja-Jelić/Đurinović 3:0).