Šarčević slavio na domaćem terenu

IMG-20150308-WA0005U Rijeci se proteklog vikenda igrao 32. Kup grada Rijeke. Najviše razloga za slavlje ima domaći klub Srdoči, ujedno i organizator, jer je njihov igrač Luka Šarčević osvojio prvo mjesto u juniorskoj konkurenciji. Šarčević je opravdao je status prvog nositelja, do finala sve je prolazio u tri seta, zapravo je najteži meč igrao u skupini sa Lukom Matešom (Aquaestil), gdje je nakon što je gubio sa 2:1 slavio sa 3:2 (6, -10, -5, 7, 3). Nakon toga uslijedio je niz pobjeda sa 3:0, da bi u finalu bio bolji od Tvrtka Matića (GSTK Zagreb) sa 3:2 (12, 6, -9. -6, 5).

Kod kadeta naslov najboljeg odnio je Aleks Krstevski (Pula), u finalu je bio bolji od Nedjeljka Ogreste (Libertas).U polufinalu Krstevski je s 3:1 porazio Šeparovića(Libertas) dok je Ogresta bio bolji od Doriana Kuzmića (Pula) 3:0.

U kategoriji mlađih kadeta prvo mjesto osvojio je Andrea Milohanović (Pula) nakon što je u finalu svladao klupskog suigrača Ivana Franjula sa 3:0 (5, 6, 5). Milohanović se do finala dvaput umalo ‘poskliznuo’, ali oba se puta s(p)retno izvukao. U skupini je protiv Filipa Golubića (Samobor) slavio u petom setu i to sa 12:10. Još neizvjesniji scenarij imao je u četvrtfinalu, gdje je sa Antonijom Radojkovićem (Sveti Lovreč) gubio 2:0, da bi na kraju preokrenuo i slavio sa 3:2 (-10, -9, 5, 9, 5). Nakon ove pobjede Milohanović je napravio skok za devet mjesta na rang listi te je sada 25. Identičan scenarij imao je i drugi finalist Ivan Franjul, u polufinalu sa Ivanom Šćurićem (Bjelovar) gubio je 2:0, da bi nanizao tri seta i ušao u finale (-8, -9, 5, 9, 14).

Kod najmlađih kadeta pobjedu je odnio Lovro Selar (Maestral), u finalu je lako svladao Luku Zlatkova (Dugo Selo) sa 3:0 (3, 3, 5). Kao drugi nositelj Selar je cijeli turnir dominirao, sve mečeve riješio je bez izgubljenog seta! Zlatkov je velik uspjeh napravio u polufinalu, gdje je izbacio prvog nositelja Roka Metera (Mladost) sa 3:2 (-4, 9, -6, 9, 10), što mu je donijelo pomak za jedno mjesto na rang listi te je sada 11.

U konkurenciji kadetkinja najbolja je bila Marta Vukelić (Crikvenica), u finalu je bez većih problema svladala Leu Brnić (Sveti Jakov) sa 3:0 (4, 6, 9). Prva nositeljica dominirala je turnirom kadetkinja, a najteži meč igrala je u skupini sa Tadeom Halilović (Pula). Halilović je povela sa 2:0 u setovima, ali potom je Vukelić nanizala tri uraganska seta i pobijedila sa 3:2 (-7, -9, 2, 3, 3).

Tena Kovaček (Varaždin) osvojila je prvo mjesto u konkurenciji mlađih kadetkinja. Kovaček je pružila dobre igre na turniru, vatreno krštenje imala je u polufinalu gdje je protiv Maje Perhat (Sveti Jakov) slavila tek nakon pet setova (-10, 8, -8, 5, 9). U finalu je bez većih problema slavila nad Antonijom Hodalić (Rovišće) sa 3:0 (7, 4, 7). Zanimljiv je bio rasplet u donjem dijelu ždrijeba. Prvo je Inga Varga (Bjelovar) tijesno svladala Gabrijelu Alviž (Šibenik) sa 3:2 (-5, -3, 7, 4, 14), da bi potom ta ista Varga u pet setova slavila nad drugom nositeljicom Mateom Dolenec (Bjelovar) (9, -9, 9, -7, 11). I nakon dvije tijesne pobjede dočekala je još jedna neizvjesna borba, ali ovog puta sreća petog seta otišla je na stranu Hodalić (-9, 9, 11, -5, 9).

Kod najmlađih kadetkinja naupsješnija je bila Antonela Papak (Dugo Selo). Cijeli turnir je prva nositeljica bila vrlo uvjerljiva, a to je potvrdila i u finalu svladavši drugu nositeljicu Hannu Lončarević (Mladost) sa 3:1 (-17, 7, 6, 9).