Šarčeviću postolje u Krapini

IMG-20150308-WA0005Prošlog vikenda održan je 4. HSTS turnir u Krapini gdje su nastupili najbolji igrači u svim uzrasnim kategorijama od mlađih kadeta do seniora. STŠK SRDOČI predstavljalo je četvero igrača koji su nastupali u sljedećim kategorijama: Filip Štimac u kadetima, Karlo Jovanović u kadetim i juniorima, Andrej Graovac i Luka Šarčević u juniorima. 

Štimac je nastavljao prikazivati dobru igru, koju na žalost ne prati i isto tako dobar rezultat, te je on svoju skupinu završio na trećem mjestu bez mogućnosti daljnjeg natjecanja. Ostvario je jednu pobjedu nad Bogović Janom iz Samobora rezultatom 3-1, ali je ubilježio poraze od Udier Dana 3-1 i Ban Ivora 3-0. Jovanović je u kadetskoj kategoriji odigrao vrlo dobar turnir. Skupinu je završio kao prvi, pobijedivši Iveković Davida sa 3-1, Žibrat Davida sa 3-0, te bolje rangiranog Lacković Mihaela, člana Vodovoda iz Osijeka rezultatom 3-2. Nakon skupine Jovanović je nastavio niz pobjeda porazivši Dragun Luku iz Dugog Sela rezultatom 3-2, da bi pokleknuo u 1/8 finala od  kasnijeg polufinaliste, Lacković Mateja iz zagrebačkog TIS-a rezultatom 3-0.

U juniorskoj kategoriji Jovanović nije ima pretjerano sreće te je smješten u vrlo tešku skupinu u kojoj nije uspio ostvariti niti jednu pobjedu. Poražen je od Matić Tvrtka iz GSTK Zagreba rezultatom 3-1, Cvetko Luke i Lacković Mihaela identičnim rezultatom. Graovac Andrej je na opće iznenđenje svoj put završio već u skupini. Naime, pobijedio je samo Franjčec Karla iz Zaboka rezultatom 3-0, ali je poražen od Nagy Tomislava i Gusak Peje rezultatima 0-3, odnosno 2-3. Ovo je Graovcu prvi put da nije prošao kvalifikacijsku skupinu unazad šest godina, stoga nije na odmet to nazvati iznenđujućim rezultatom.

Šarčević je nastavio sa odličnim igrama koje je prikazao tjedan prije na seniorskom prvenstvu Hrvatske. U grupi je osvojio prvo mjesto porazivši Markotić Tomislava rezultatom 3-2, Podkrajac Benjamina sa 3-0 i Horvat Ivana sa 3-0. Nakon grupe u 1/8 finala Šarčević je nadigrao Nagya sa 3-0 te na taj način uzvratio sa poraz klupskog kolege u skupini. U 1/4 finalu gledali smo “ljepoticu natjecanja”, meč prepun preokreta i vrlo dobrih poena, između Šarčevića i Murata koji su tjedan prije zajedno osvojili medalju na seniorskom prvenstvu u paru, a sada su bili ljutiti protivnici. Prvi set je odnio Šarčević rezultatom 11-8, da bi Murat uzvratio sljedeći set dobivši ga na 9. Šarčević u trećem setu preuzima puno više rizika te sa vrlo agresivnom i rizičnom igrom dolazi do vodstva od 2-1 u setovima, riješivši treći set u svoju korist rezultatom 11-6. Četvrti set je obilovao kako preokretima tako i odličnim poenima. Nakon početnog vodstva Murata od 2-0, Šarčević okreće i na kraju seta ima tri vezane meč-lopte pri rezultatu 10-7. Murat se tu nije predavao te je uspio izjednačiti te čak i povesti sa 12-11 i 13-12, ali ni to nije bilo dovoljno za omesti Šarčevića u pohodu na novo postolje. Vrlo pametnom igrom Šarčević osvaja sljedeća tri poena te time osigurava polufinale.

U polufinalu gledali smo još jedan jako dobar meč koji mogao biti riješen u samo tri seta. Susreli su se Šarčević i Mustapić 2:3 (-8,-7,6,8,-7), član STK Split i kasniji pobjednik. Nakon vodstva Mustapića 2-0 izgledalo je pomalo beznadno za Šarčevića, koji nije uspio pronaći oružje kojim bi parirao vrlo raspoloženom igraču Splita. Međutim, u trećem setu Šarčević mijenja taktiku te malo mirnijom igrom uspijeva osvojiti sljedeća dva seta i tako poravnati rezultat na 2-2. U petom setu je Šarčević bolje otvorio, poveo 3-1, a potom se igralo poen za poen do rezultata 7-7. Nakon toga Mustapić, uz malo sreće uspijeva napraviti seriju od 4-0 i time osvojiti peti, odlučujući set rezultatom 11-7.

Sve u svemu, Šarčević je ostvario vrlo dobar rezultat i pokazao da se diže u formi pred završnicu sezone kada su na rasporedu najvažniji turniri poput Prvenstva Hrvatske, Masters-a i TOP 12 juniora.