Sena osvojila 3. mjesto na 2. HSTS-u

Proteklog vikenda odigran je vrlo jaki 2. HSTS turnir u Koprivnici. Na natjecanju su Srdoči bili zastupljeni sa nekoliko igrača i igračica. Najbolji rezultat ostvarila je Sena Smailji osvojivši treće mjesto u konkurenciji najmlađih kadetkinja.

Na slici s lijeva na desno: Šaš Stela, Novak Marta, Rebić Zrinka, Smailji Sena.

U grupi je Sena vrlo lako osvojila prvo mjesto svladavši Benko Lanu iz TIS-a sa 3-1, te Špoljar Anu iz Bjelovara sa 3-0. Nakon grupe, u 1/8 finala Sena je igrala protiv sve bolje Lisice Lucije iz STK Pula te slavila sa 3-1. Lisica je osvojila prvi set te se u drugom setu dobro držala do 7-7, ali Sena je ipak uzela taj set u svoju korist te u preostala dva pokazala zašto je jedna od najbolji najmlađih kadetkinja u Hrvatskoj te lako slavila ostavivši suparnicu na 5 i 4 poena. U 1/4 finalu Smailji je igrala protiv Znike Ane (STK Samobor) te slavila vrlo uvjerljivo i bez većih poteškoća sa 3-0. U polufinalu smo gledali pravu dramu. Smailji je igrala protiv domaće igračice i prve sa rang liste Stele Šaš (STK Koprivnica). Nakon lošeg otvaranja prvi set pripada Šaš rezultatom 11-6. U drugom setu Sena se trgnula te dobila sa 11-8, da bi u trećem opet s manjkom koncentracije igrala te izgubila rezultatom 11-6. Četvrti set je nakon zaostatka od 2 poena Sena uspjela osvojiti sa 11-7. Peti set Šaš je otvorila sa vodstvom 5-1, da bi Sena preokrenula na 7-6 u svoju korist. Nakon jedne promašene “lakše” loptice Sena je pala u koncentraciji te propustila priliku ući u finale te je izgubila sa 11-8. U konkurenciji mlađih kadetkinja Sena je prošla grupu kao druga te je ispala u 1/8 finala od Stojanović Nuše iz Koprivnice rezultatom 3-0.

Smailji Kaso je u konkurenciji ml. kadeta zapeo u skupini gdje je ostvario jednu pobjedu i dva poraza. U juniorima Štimac Filip je također u grupi ostvario jednu pobjedu i dva poraza što nije bilo dovoljno za nastavak natjecanja ali je zato Karlo Jovanović odigrao vrlo dobar turnir. U grupi je slavio nad Kotarski Vladimirom iz Sesveta sa 3-1, te Golubić Filipa (Mladost) sa 3-2. Nakon grupe Jovanović je bio slobodan prvo kolo dok je u drugom, u 1/8 finala igrao protiv vrlo dobrog Mateše Luke (Aquastil). U jako dobro meču Jovanović je poražen rezultatom 3-1 (5, 13, -10, 2).