Sena Smailji osvojila Tovin memorijal

Proteklog vikenda održan je 26. Memorijal Antun Tova Stipančić. Na natjecanju je nastupilo više od 500 natjecatelja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Mađarske i drugih.

Od naših najzapaženiji rezultat ostvarila je Sena Smailji koja je u konkurenciji mlađih kadetkinja osvojila prvo mjesto. Sena je do osvajanja prvog mjesta ispustila tek jedan set u 1/4 finalu Nakon osvojenog prvog mjesta u skupini u 1/8 finala porazila je Kačavenda Graciju rezultatom 3:0. U 1/4 finalu je porazila Šaš Stelu rezultatom 3:1, da bi u polufinalu bila bolja od Krnić Lucije s 3:0. U finalu je pobijedila Rebić Zrinku s 3:0 te tako potvrdila da je najbolja mlađa kadetkinja u Hrvatskoj. U konkurenciji kadetkinja nakon osvojenog prvog mjesta u skupini Sena je poražena od kasnije polufinalistice Lovrić Eme iz Bosne rezultatom 3:1. 

Kaso Smailji je u kadetima prošao kvalifikacijsku skupinu kao drugi, pobijedivši pritom Lukez Lea iz Vrsara rezultatom 3:0 i Garifullin Artura iz Splita također s 3:0. Nakon grupe pobijedio je Bodalec Antonia sa 3:2, nakon što je vodio 2-0, da bi posustao u 1/16 finala od Posavec Mihovila iz Zaboka rezultatom 3-0. U juniorima Kaso nije uspio proći kvalifikacijsku skupinu. Filip Štimac također nije uspio proći grupu.

Kod seniora smo imali tripredstavnika. Jovanović Karlo nije uspio proći vrlo jaku grupu,  Činko Anton prošao svoju kvalifikacijsku skupinu kao drugi, dok je Hrelec Matija prošao kao prvi svoju kvalifikacijsku skupinu gdje je pobijedio jednog od najboljih mladih igrača Europe Ban Ivora iz Mladosti sa 3-2. Nakon grupe Činko je poražen od Milohanović Andree iz Pule rezultatom 3-1, a Hrelec je pobijedio Runjić Marina iz Kvarnera rezultatom 3-1. Posustao je u 1/8 finala gdje je poražen od Jakelić Jakova iz Mladosti rezultatom 3-1.