Seni Smailji dvostruka titula na Memorijalu Lovro Ratković

Sena Smailji sa dva se pojedinačna naslova vratila s Memorijala Lovro Ratković odigranog proteklog vikenda u Zagrebu. Trinaestogodišnja stolnotenisačica Srdoča slavila je kategorijama kadetkinja i juniorki!

U natjecanju za kadetkinje do finala je ispustila svega jedan set. Nakon što je u svojoj kvalifikacijskoj skupini rutinski osvojila prvo mjesto, u završnici redom pobjeđuje Pustaj Viktoriju (STK Jaska) rezultatom 3:0, zatim Fučkar Emu (Zabok) i Novak Martu (Šenkovec) istim rezultatom. U finalu protiv Borovec Brune (SC “Ronald Ređep”) preokreće 0:2, te slavi rezultatom 3:2.
Drugoga dana turnira u kategoriji juniorki kvalifikacijsku skupinu završava na drugom mjestu iza Janje Matijašec (Varaždin) od koje u direktnom srazu gubi 1:3. Završnicu međutim Smailji odigrava maestralno, te do finala ispušta svega dva seta. U osmini finala prvo rezultatom 3:0 pobjeđuje Štriga Ivonu (SC “Ronald Ređep”), potom s 3:1 Sitar Luciju (Varaždin), da bi u polufinalu napravila vrhunsku senzaciju pobijedivši tri godine stariju i trenutno drugoplasiranu igračicu s juniorske rang liste, Ilić Zaru (Mladost) s 3:1. Finale je Seni donijelo priliku za revanš protiv Janje Matijašec od koje je poražena u skupini, a mlada Riječanka ju koristi u velikom stilu i pobjeđuje 3:0!