SRDOČANI SLAVILI U GRADSKOM DERBIJU

10716161_10203586652405468_1247967722_nStolntenisači  STŠK SRDOČI slavili su u gradskom derbiju protiv favoriziranog STK Kvarnera rezultatom 4:1  i na najbolji način otvorili sezonu. Srdoče je predvodio raspoloženi Josip Franjo Marelja koji je ostvario  dvije pobjede u pojedinačnim susretima te u paru s Mariom Divkovićem. Susret su otvorili Franjo Josip Marelja i bivši olimpijac,trostruki seniorski prvak države 43-godišnji Damir Atiković. U uzbudljivom meču koje je zapalilo gledaoce nakon 5 odigranih setova  bolji je bio Josip Marelja . U drugom susretu susreli su se juniorski reprezentivac Luka Šarčević i Ivan Jardas, bivši juniorski reprezentivac (dojučerašnji igrač Srdoča). U kvalitetnom srazu možda  u ključnom meču ,Luka Šarčević diktirao je tempo, pogađao sve te zasluženo pobijedio bivšeg klupskog kolegu s 3:1. U sva četiri seta Luka je imao rezultat 10:8 od kojih je tri seta realizirao u svoju korist. Prinova u ekipi STK Kvarnera, iskusnik 39-godišnji Marko Habijanac smanjio je vodstvo domaćina pobjedom protiv prvog reketa STŠK Srdoči Maria Divkovića koji je nastupao pod visokom temperaturom 3:1.

U igri parova dvostuko mlađi domaćini  bolje su ušli u meč. Mario Divković i Franjo Josip Marelja su poveli s 2:0 protiv Atikovića i Habijanca.Nakon toga Kvarnerovci se vraćaju u igru pobijedivši u trećem setu. U dramatičnom četvrtom setu domaćini su bili smireniji pobijedivši u završnici s 11:9.

U petom susretu gosti vrše taktičku izmjenu. Umjesto Ivana Jardasa ubacuju u igru prekaljenog defanzivca,veterana Dugoreščana Franju Capana koji je pokušao materijalom – travom iznenaditi ofanzivca Franju Josipa Marelju što je uspjevalo samo u prvom setu koji je Franjo Josip Marelja teškom mukom  ipak uspio  dobiti s 12:10. Drugi i treći set Franjo Josip Marelja lagano dobiva te donosi pobjedu u meču sa konačnih 4:1 za Srdoče .