Srdoči izgubili od Podravke

DSC_7582Proteklog vikenda STŠK Srdoči gostovali su kod direktnih konkurenata za ostanak u elitnom razredu hrvatskog stolnog tenisa, STK Podravke iz Kopivnice.

Da neće biti sve tako idealno kao u prvom susretu u Rijeci vidjelo se nakon prvog meča, u kojem je Marelja poražen od Samca rezultatom 3-0 (-3, -8, -5). Rezultatsko poravnanje osigurao je Divković uvjerljivom pobjedom nad Jurašićem rezultatom 3-0 (5, 3, 7). Novo vodstvo domaćinima donosi Maraković pobjedom nad ozlijeđenim Šarčevićem rezultatom 3-0 (7, 6, 4). Šarčević ovaj put nije imao potrebnu mirnoću u realizaciji kao u prvom susretu što je Maraković znao iskoristiti.

Dramatičan meč se igrao u parovima gdje su Marelja/Divković izgubili 3-2 (7, 7, -7, -7, -7) od Samac/Maraković. Iako su srdočani poveli sa 2-0 u setovima, ispostavilo se da to nije bilo dovoljno za pobjedu u paru, a koja bi kasnije ipak dodatno zakomplicirala situaciju u ukupnom rezultatu. Podravka je ovom pobjedom povećala rezultatsku prednost na 3-1. Tračak nade srdočanima vratio je Divković odličnom taktičkom i pametnom igrom u susretu protiv Samca kojega je porazio sa uvjerljivih 3-0 (6, 3, 9). U posljednjem meču Marelja je, pomalo ne sretno, poražen od Marakovića 3-2 (-9, 7, -9, 11, -9) U petom setu Marelja je odlično krenuo te poveo 3-0, ali nakon “time-outa” Maraković je preokrenuo rezultat na 6-3 te je izgledalo kao gotova stvar. Marelja se uspijeva vratiti na rezultat 9-9, te pritom ima svoje dvije serve, koje na žalost nije iskoristio na najbolji način, odnosno dva puta je loptica zapela na vrhu mreže i tako donijela Podravci vrlo važnu pobjedu.

Srdoči i Podravka imaju po 2 pobjede i za sada su i jedni i drugi u poziciji izboriti ostanak u Superligi. Srdoči imaju bolju međusobnu set razliku te u slučaju da ove ekipe završe sezonu sa istim brojem bodova Srdočani će biti bolje plasirani.

Svi rezultati OVDJE