SRDOČI OSTVARILI VRIJEDNU POBJEDU NAD ZADROM

039U devetom kolu, posljednjem u prvom dijelu Superlige, STŠK Srdoči slavili su na domaćem terenu protiv STK Donat iz Zadra rezultatom 4-1.

Iako su zadrani igrali u pomlađenom sastavu igrači Srdoča odigrali su susret sa maksimalnom koncentriranošću i željom za pobjedom. Prvi meč igrali su Divković Mario i Miljatović Filip te je Divković slavio sa uvjerljivih 3-0 (7, 3, 4). Drugi susret igrali su Šarčević Luka i Goja Antonio. Goja je pokazao da je jedan od boljih juniora u Hrvatskoj te je u meču prepunom preokreta slavio rezultatom 3-1 (10, -9, 7, 10). Novo vodstvo Srdočima vraća Marelja Franjo Josip glatkom pobjedom nad ne toliko iskusnim Ražov Antom rezultatom 3-0 (6,4, 4).

Povećnje vodstva Srdoča donio je par Divković/Šarčević pobjedom nad parom Goja/Miljatović rezultatom 3-2 (8, -6, 9, -5, 6). Divković/Šarčević su u odličnom meču pokazali vrlo zrelu taktičku igru te su uz manje probleme tokom drugog i četvrtog seta ipak u odlučujućem setu pokazali zavidnu mirnoću u rješavanju ključnih poena te kontrolirano odveli set, a i meč u svoju korist.

Na žalost po publiku, a i sudionike ovog meča, nakon vodstva Srdoča od 3-1, ekipa Zadra predala je sljedeći meč kojeg su trebali igrati Divković i Goja, te su time Srdoči pobijedili rezultatom 4-1.

Srdoči su se ovom pobjedom popeli na 7. mjesto Superlige sa 10 bodova iz 8 utakmica, te su sve bliže ka primarnom cilju, a to je ostanak u elitnom razredu stolnog tenisa u Hrvatskoj. Drugi dio sezone započinje 06.02.2016. kada Srdoči gostuju u Koprivnici kod STK Podravke, koji su im direktni konkurenti za ostanak, te bi pobjedom u tom susretu praktički osigurali ostanak u Superligi.