Srdoči poraženi kod Zagreba

U subotu, 10.10.2015. STŠK Srdoči odigrali su 2. kolo Superlige u Zagrebu, kod domaćina GSTK Zagreb, te protiv jednog od najuspješnijih klubova u Hrvatskoj poraženi rezultatom 4-1.

U prvom susretu Luka Šarčević je igrao protiv Pucar Tomislava, koji se nedavno vratio sa seniorskog Europskog prvenstva, gdje je pružao odlične izvedbe. Unatoč ogromnoj kvaliteti Pucara, Šarčević je pokazao da se i takvi igrači trebaju pomučiti za pobijediti ga. Pucar je slavio sa 3-1. Drugi susret igrao Divković Mario, koji pod temperaturom nije imao previše šanse protiv Maglić Domagoja. Maglić je slavio sa 3-0 za vodstvo Zagreba od 2-0. Malu nadu Srdočanima vratio je Marelja Franjo Josip koji je glatkom pobjedom, 3-0, protiv Mijatović Danijela postavio ukupni rezultat prije parova na 2-1. Par Divković/Marelja umalo su iznenadili par Pucar/Tica, ali poraženi su tek u petom setu. Divković/Marelja su imali više prilika za odvesti meč u svoju korist ali nisu to učinili. Kod vodstva 2-1 u setovima, Divković/Marelja su vodili u 5-2, ali Pucar/Tica su taj set okrenuli u svoju korist rezultatom 11-9. Peti set su Divković i Marelja ponovo poveli 5-3 ali ni to im nije bilo dovoljno za privesti susret kraju u svoju korist.

Posljednji susret odigrali su Pucar i Divković, u kojem je Pucar pokazao zašto je seniorski reprezentativac te je slavio sa glatkih 3-0 za konačnu pobjedu rezultatom 4-1.

STŠK Srdoči nakon 2. kola drže odličnu četvrtu poziciju, a ako se uzme u obzir da je jedini cilj ostanak u društvu najboljih, trenutna pozicija je i više nego zadovoljavajuća. Sljedće kolo Srdočani su slobodni, a nakon toga idu u goste vrlo jakoj ekipi STK STARR iz Varaždina.