Srdoči tijesno poraženi od Vodovoda

Prošlog vikenda odigrano je 5. kolo Superlige. STŠK Srdoči ugostili su ekipu Vodovoda iz Osijeka, te su tijesno poraženi rezultatom 4-3.

Prvi dvoboj otvorio je Divković Mario pobjedom nad Zovko Vjekoslavom rezultatom 3-1 (8, 10, -3, 10). Divković je prva dva seta tek u završnicama uspio pobijediti nakon što bi veći dio bio u zaostatku. Zovko se u trećem setu malo trgnuo, ali nije imao snage za potpuni preokret. Drugi susret odigrali su šarčević Luka i iskusnik Knežević Dragan. Pokazalo se da je Šarčević ipak još mlad za dobivati ovakve mečeve, ali unatoč tomu pružio je solidnu partiju te je poražen rezultatom 3-1 (-6, -8, 8, -9). Ponovno vodstvo Srdočima vraća Marelja Franjo Josip pobjedom nad Slamek Filipom u tri seta. Marelja nije previše šansi pružio Slameku te je vrlo brzo riješio meč rezultatom 3-0 (8,6,3). U igri parova, koja se na kraju pokazala ključnom. Divković/Marelja poraženi su od jednog od boljih parova lige Knežević/Zovko rezultatom 3-1 (-7, 9, -9, -7).

Srdoči su imali još jednu priliku doći u vodstvo nakon parova, kada je Divković igrao protiv Kneževića te izgubio 3-1 (-9, -6, 7, -12). Nakon što je cijeli prvi set vodio, Divković je u završnici neobjašnjivo zastao, što je igrač Kneževićevog kalibra znao iskoristiti i odvesti set u svoju korist rezultatom 11-9. U istom ritmu Knežević je nastavio i u drugom setu te ga nešto lakše riješio u svoju korist. U trećem setu se Divković budi te nakon početnog vodstva 6-0 rješava taj set rezultatom 11-7 u svoju korist. nastavak odlične igre Divković je pružio i u četvrtom setu je poveo 10-4, i imao veliku priliku odvesti meč u peti set. Međutim, kao i u prvom setu, Divković je zastao, a Knežević to zasluženo preokrenuo i u konačnici slavio rezultatom 14-12.

Da je ovo susret prepun velikih preokreta pokazao nam je sljedeći meč, Marelja protiv Zovka, kojeg je Marelja pobijedio 3-0 (4, 10, 8). Nakon vodstva 1-0 u setovima, Marelja je u drugom setu imao zaostatak 10-4, ali odličnom serijom 8-0 radi veliki preokret i vodi sa 2-0 u setovima. Još jedna drama  dogodila se i u trećem setu. Naime, nakon što je Zovko poveo 8-2, Marelja je opet fantastičnom igrom i velikom željom za pobjedom preokrenuo rezultat u svoju korist i dobio taj set, a i meč, rezultatom 11-8, te odveo susret u sedmu, odlučujuću partiju. U njoj su se susreli Šarčević i Slamek, a na žalost domaćina i njihovih navijača slavio je Slamek rezultatom 3-0 (-9, -3, -8). Moglo bi se reći da je Šarčević bio pod pritiskom sedme, odlučujuće partije, te da nije pokazao ono što inače radi i može jer se igrala “igra bez igre” u kojoj je Slamek pokazao da je ipak malo kvalitetniji od Šarčevića.

Sljedeće kolo na rasporedu je 7.11., kada STŠK SRDOČI gostuje kod STK Pule. STŠK Srdoči je trenutno na 8. mjestu Superlige, sa omjerom pobjeda i poraza 1-3.