STŠK SRDOČI se kvalificirali na juniorsko ekipno PH

Na kvalifikacijama za ekipno prvenstvo Hrvatske za juniore Stšk Srdoči zauzeli su prvo mjesto te tako ostvari pravo nastupa na PH za juniore.

Za STŠK SRDOČI nastupili su Šarčević Luka, Graovac Andrej, Jovanović Karlo i Štimac Filip.

U prvom kolu Srdočani su porazili bez većih problema porazili ekipu STK Pula rezultatom 3-1. Susret su otvorili Šarčević i Kuzmić, te je Šarčević Slavio vrlo lagano rezultatom 3-0. Drugi meč su igrali Graovac i neugodni Krstevski kojeg je Graovac, uz malo problema u drugom setu, ipak riješio rezultatom 3-0  u svoju korist. Štimac je u trećem susretu igrao sa vrlo perspektivnim Milohanovićem i pružio vrlo dobar otpor, ali unatoč prikazanoj igri rezultat je bio 3-0 (7, 9, 9) za Milohanovića. Konačni rezultat postavio je Šarčević pobjedom nad Krstevskim rezultatom 3:2.

Drugo kolo Srdočani su igrali protiv direktnih konkurenata za prvo mjesto, STK Opatija 08. Opet je Šarčević otvorio susret protiv Kinkele i slavio sa 3-0. Drugi meč igrali su Graovac i Salma koji je završen rezultatom 3-1 za Graovca. Nakon vodstva od 2-0, graovac se pomalo opustio što je Salma iskoristio i dobio treći set rezultatom 11-4, ali potom opet gledamo agresivnog Graovca koji četvrti set dobiva rezultatom 11-9. Treći susret je mogao i konačno zaključiti dvoboj za prvo mjesto ali je Jovanović izgubio od Markića rezultatom 3-2. Jovanović je vrlo dobro otvorio meč te dobio prvi set, nakon čega upada u rupu i prepušta protivniku sljedeća dva seta. Nakon toga Jovanović opet pokazuje inspiraciju i dobiva četvrti set, te odvodi meč u odlučujući peti set. Jovanović je bolje otvorio peti set, te nakon vodstva 5-2 sve je izgledao jako dobro po njega, međutim opet upada u malu krizu u igri koju Markić vrlo dobro koristi i odnosi pobjedu rezultatom 11-8 u petom setu. “Točku na i” postavlja Šarčević furioznom igrom, bez imalo šanse ostavljene protivniku Salmi rezultatom 3-0 (7, 5, 2).

Posljednje kolo STŠK SRDOČI igrali su protiv domaćina, vrlo mlade ali perspektivne ekipe Sv Lovreč. Tamo gdje je bila očekivana lagana pobjeda, ispalo je na kraju da je bilo potrebno mnogo više truda nego u prethodnim mečevima. Po običaju, prvi susret je otvorio Šarčević i laganom pobjedom od 3-0 nad Švaganovićem doveo svoju ekipu u početno vodstvo. Graovac je vrlo lagano dobio prvi set protiv Antolovića, na 5, ali nakon toga ne objašnjivo staje i prepušta nadolećoj nadi sljedeća tri seta za poravnanje ukupnog rezultat na 1-1. Treći meč igrali su Štimac i Radojković kojeg je potonji riješio u svoju korist rezultatom 3-1. Šarčević u četvrtom susretu odigrava malo slabiju partiju ali ipak dovoljno dobro za pobjedu od 3-1 nad Antolovićem. Graovac je u posljednjem susretu svladao Švaganovića rezultatom 3-0, te tako pokazao da je prethodni poraz bio slučajan.

Osvojenim prvim mjestom STŠK SRDOČI kvalificirali su se na ekipno prvenstvo Hrvatske za juniore koje će se održati u Zagrebu od 1.05. – 03.05. 2015. godine.