UVJERLJIVE POBJEDE

DSC_7582

Proteklog vikenda odigrano je 9. kolo 1. Hrvatske stolnoteniske lige Zapad, gdje su snage odmjerili STŠK SRDOČI protiv STŠK Dugo Selo i STŠK SRDOČI protiv STK Velika Gorica Stanfar. STŠK SRDOČI slavio je u oba susreta rezultatom 4-1, odnosno 4-0.

U jutarnjem susretu Srdočani su bez većih problema porazili ekipu STŠK Dugo Selo. Poveli su Srdočani pobjedom Divkovića u 4 seta nad odličnim juniorom Muratom. Iako je prvi set otišao na stranu Murata, Divković je odličnom igrom u nastavku preokrenuo meč u svoju korist i početno vodstvo svoje ekipe. U drugom susretu igrali su Šarčević i Martinek, te j Šarčević neočekivano poražen. Nakon prva dva seta, činilo se kako će to biti još jedna lagana pobjeda Šarčevića, ali Martinek se nije predavao te je vrlo požrtvovnom igrom zaslužio pobjedu od 3-2. Vodstvo Srdočanima vraća Marelja pobjedom 3-0 nad Belićem. Par Divković/Marelja potvrđuje da su najbolji par lige te pobjedom nad Murat/Martinek povisuju vodstvo na 3-1. U sljedećem susretu su snage odmjerili Divković i Martinek. Martinek, pun samopouzdanja od pobjede nad Šarčevićem nastavlja u istom ritmu te u odličnom meču punom preokreta ostvaruje vodstvo od 2:1 u setovima. Divković se nije predavao te je 4. set riješio u svoju korist rezultatom 11:8. U petom setu Martinek je imao vodstvo 6:4 i 7:5, ali ni to mu nije bio dovoljno za potpuno iznenađenje, te je Divković mirnijom završnicom osigurao pobjedu od 11:8 u tom setu, odnosno 3:2 u meču i konačan rezultat 4:1 za Srdočane.

Popodnevni susret je bila demonstracija moći Srdočke ekipe. Ukupan rezultat je bio 4-0, ali zanimljiv podatak je da su Srdočani ostvarili pobjedu bez izgubljenog seta i i manje od sat vremena igre, točnije 56 min. Uvodni susret otvorio je Divković pobjedom nad iskusnikom Markanom. Odličnu igru u drugom susretu prikazao je junior Šarčević, koji se ovom pobjedom htio iskupiti za jutarnji poraz. Furioznom igrom u potpunosti je nadigrao Petrovića, 5. sa rang liste juniora HSTS-a, prepustivši mu u prva dva seta svega 9 poena, dok je treći set dobio rezultatom 11:9. Nastavak uvjerljivosti pokazao je Marelja pobjedom nad Dolibašićem rezultatom 3-0, a “točku na i” postavio je par Divković/Marelja pobjedom 3-0 nad parom Petrović/Markan.

Ovom pobjedom STŠK SRDOČI i dalje drži čelnu poziciju koja vodi u Superligu sljedeće sezone. Sljedeće kolo na rasporedu je 14.03. kada STŠK SRDOČI gostuje u Zagrebu kod STK Industrogradnja.